Устаткування підприємств харчування для 12 групи
Підручники:
1. https://biblioteka-cpto.ucoz.com/load/profesijna_pidgotovka/kukhar_kulinar_boroshnjanikh_virobiv_kukhar_ditjachogo_kharchuvannja/saenko_n_p_voloshenko_t_d_ustatkuvannja_pidpriemstv_gromadskogo_kharchuvannja/36-1-0-108
2. https://personal.onlyoffice.com/Products/Files/doceditor.aspx?fileid=app-gdrive%7c18rVphkmmrxyeIHDJAXQSNZfgzfr2-XXB
2. Принцип дії збивального механізму МВП ІІ-І
3. Правила експлуатації збивального механізму МВП ІІ-І
Опрацювати с.151-152 підручника 2, скласти конспект.
2. Будова ваги електронної торгової ВР-1038
Опрацювати с.189-190 підручника 2, скласти конспект згідно плана.
07.04.2020 Підсумково -узагальнюючий урок.
Тема: Сучасна електронна ваговимірбвальна техніка.
Дайте відповіді на тестові питання:
1. https://biblioteka-cpto.ucoz.com/load/profesijna_pidgotovka/kukhar_kulinar_boroshnjanikh_virobiv_kukhar_ditjachogo_kharchuvannja/saenko_n_p_voloshenko_t_d_ustatkuvannja_pidpriemstv_gromadskogo_kharchuvannja/36-1-0-108
2. https://personal.onlyoffice.com/Products/Files/doceditor.aspx?fileid=app-gdrive%7c18rVphkmmrxyeIHDJAXQSNZfgzfr2-XXB
23.03.2020 Тема : Машини для збивання продуктів.
План
1. Призначення машини для збивання продуктів МВ -35М
2. Принцип дії машини для збивання продуктів МВ -35М
3. Правила експлуатації машини для збивання продуктів МВ -35М
Опрацювати с.104-106 підручника 1, скласти конспект.
27.03.2020 Тема : механізми для збивання продуктів.
План
1. Призначення збивального механізму МВП ІІ-І2. Принцип дії збивального механізму МВП ІІ-І
3. Правила експлуатації збивального механізму МВП ІІ-І
Опрацювати с.151-152 підручника 2, скласти конспект.
30.03.2020 Лабораторно-практична робота № 11
Тема: Машини та механізми для збивання продуктів.
Повторити будову, принцип роботи , правила експлуатації з дотриманням технічних вимог безпеки праці машини та механізми для збивання продуктів. Подивитись презентацію за посиланням: https://svitppt.com.ua/rizne/zbivalni-mashini.html
03.04.2020 Тема: Класифікація сучасної електронної ваговимірювальної техніки.
Опрацювати с.188 підручник 2, записати класифікацію ваговимірювальної техніки.
03.04.2020 Тема: Сучасна електронна ваговимірювальна техніка.
План
1. Призначення ваги електронної торгової ВР-10382. Будова ваги електронної торгової ВР-1038
Опрацювати с.189-190 підручника 2, скласти конспект згідно плана.
07.04.2020 Підсумково -узагальнюючий урок.
Тема: Сучасна електронна ваговимірбвальна техніка.
Дайте відповіді на тестові питання:
1. Які межі зважування мають електронні настільні ваги?
a) 20г – 10 кг;
b) 10г – 50 кг;
c) 20г – 20 кг.
2. Значення ваги та вартості товару
друкують на чеках та стрічках у:
a) Вагах
з документальною реєстрацією;
b) Вагах з
візуальним способом відліку;
c) Важільних
вагах.
3. На індикаторі електронних ваг висвічуються:
a) Маса і кількість
товару;
b) Ціна, маса, вартість
товару;
c) Маса, вартість
товару.
4. Літера «С» у маркуванні ваг означає:
a) вид лічильного
пристрою;
b) спосіб установки ваг;
c) галузь
використання.
5. Чутливість ваг відносять до:
a) Метрологічних
вимог;
b) Торгово-експлуатаційних
вимог;
c) Санітарно-гігієнічних
вимог.
6. За допомогою якого пристрою ваги встановлюють рівно на
поверхні:
a) гвинтових ніжок;
b) рівня;
c) баласту в
тарувальній камері.
7. За горизонтальне положення ваг на поверхні відповідає:
a) масляний
заспокоювач
b) гвинтові ніжки;
c) рівень;
8. Яка допустима вологість при роботі з електронними
вагами?
a) 100%;
b) 80%;
c) 10%.
9. Хто проводить повірку ваговимірювального пристрою?
a) Власник;
b) Кухар;
c) Центр метрології
та стандартизації.
10. Найбільша межа зважування на електронних вагах 9026 ВН-ЗД13:
a) 10 кг;
b) 2 кг;
c) 3 кг.
11. Для корекції маси
упаковки при ненавантаженій вантажоприймальній площадці слід натиснути кнопку:
a) «С»;
b) «Тара»;
c) «Мережа».
12. Перед завантажуванням
нового товару на електронні ваги слід натиснути на кнопку:
a) «С»;
b) «Тара»;
c) «Мережа».
Відповіді присилайте на електронну пошту mcptoit18@gmail.com
14.04.2020 Тема: Машини для нарізання хліба.
План
1. Призначення машини для нарізання хліба МРХ-200
2. Будова машини для нарізання хліба МРХ-200
3. Принцип дії машини для нарізання хліба МРХ-200
4. Правила експлуатації машини для нарізання хліба МРХ-200
Опрацювати с.117-120 підручника 1, записати конспект згідно плана.
21.04.2020 Тема: Машини для нарізання гастрономічних продуктів.
План
1. Призначення машини для нарізання гастрономічних продуктів МРГ -300А
2. Будова машини для нарізання гастрономічних продуктів МРГ -300А
3. Принцип дії машини для нарізання гастрономічних продуктів МРГ -300А
4. Правила експлуатації машини для нарізання гастрономічних продуктів МРГ -300А
Опрацювати с.122-124 підручника 1, записати конспект згідно плана.
Вивчення будови, принципу роботи машин для нарізання хліба та гастрономічних продуктів, ваговимірювальної техніки. Набуття експлуатаційних навичок з дотриманням
технічних вимог безпеки праці. Ознайомлення з блокувннями машин, правилами загострення ножів. Виконати завдання
лабораторно-практичної роботи №12 у робочому зошиті. Дати відповіді на
запитання за посиланням:
Відповіді присилайте на електронну пошту mcptoit18@gmail.com
14.04.2020 Тема: Машини для нарізання хліба.
План
1. Призначення машини для нарізання хліба МРХ-200
2. Будова машини для нарізання хліба МРХ-200
3. Принцип дії машини для нарізання хліба МРХ-200
4. Правила експлуатації машини для нарізання хліба МРХ-200
Опрацювати с.117-120 підручника 1, записати конспект згідно плана.
21.04.2020 Тема: Машини для нарізання гастрономічних продуктів.
План
1. Призначення машини для нарізання гастрономічних продуктів МРГ -300А
2. Будова машини для нарізання гастрономічних продуктів МРГ -300А
3. Принцип дії машини для нарізання гастрономічних продуктів МРГ -300А
4. Правила експлуатації машини для нарізання гастрономічних продуктів МРГ -300А
Опрацювати с.122-124 підручника 1, записати конспект згідно плана.
28.04.2020 Лабораторно-практична робота № 12
Тема: Машини для нарізання хліба та гастрономічних продуктів.
Відповіді надсилати на
електронну адресу mcptoit18@gmail.com
05.05.2020 Тема: Жаровні для смаження млинців-напівфабрикатів.
2. Будова жаровні обертової електричної ЖОЕ-720
3. Принцип дії жаровні обертової електричної ЖОЕ-720
4. Правила експлуатації жаровні обертової електричної ЖОЕ-720
Опрацювати с.240-242 підручника 1, записати конспект згідно плана.
12.05.2020 ( уроки 89-90)
Тема: Шашличні печі.
План
19.05.2020 ( уроки 91-92)
Тема: Грилі.
План
1. https://biblioteka-cpto.ucoz.com/load/profesijna_pidgotovka/kukhar_kulinar_boroshnjanikh_virobiv_kukhar_ditjachogo_kharchuvannja/saenko_n_p_voloshenko_t_d_ustatkuvannja_pidpriemstv_gromadskogo_kharchuvannja/36-1-0-108
26.05.2020 (93 урок) Тема: Мікрохвильові печі.
План
1. https://biblioteka-cpto.ucoz.com/load/profesijna_pidgotovka/kukhar_kulinar_boroshnjanikh_virobiv_kukhar_ditjachogo_kharchuvannja/saenko_n_p_voloshenko_t_d_ustatkuvannja_pidpriemstv_gromadskogo_kharchuvannja/36-1-0-108
Вивчення будови, принципу роботи жаровень, грилів, шашличних і НВЧ-печей. Набуття експлуатаційних навичок з дотриманням технічних вимог безпеки праці. Ознайомлення з приладами автоматики реголювання та безпеки, технічною документацією.
Виконати завдання лабораторно-практичної роботи №13 у робочому зошиті. Дати відповіді на запитання за посиланням:
05.05.2020 Тема: Жаровні для смаження млинців-напівфабрикатів.
План
1. Призначення жаровні обертової електричної ЖОЕ-7202. Будова жаровні обертової електричної ЖОЕ-720
3. Принцип дії жаровні обертової електричної ЖОЕ-720
4. Правила експлуатації жаровні обертової електричної ЖОЕ-720
Опрацювати с.240-242 підручника 1, записати конспект згідно плана.
12.05.2020 ( уроки 89-90)
Тема: Шашличні печі.
План
1. Призначення.
2. Будова.
3. Принцип роботи.
4. Правила експлуатації.
Опрацювати і скласти конспект за посиланням:
19.05.2020 ( уроки 91-92)
Тема: Грилі.
План
1. Призначення гриля ГЕ-15
2. Будова гриля ГЕ-15
3. Принцип дії гриля ГЕ-15
4. Правила експлуатації гриля ГЕ-15
Опрацювати с.209-210, скласти конспект згідно плана за підручником:1. https://biblioteka-cpto.ucoz.com/load/profesijna_pidgotovka/kukhar_kulinar_boroshnjanikh_virobiv_kukhar_ditjachogo_kharchuvannja/saenko_n_p_voloshenko_t_d_ustatkuvannja_pidpriemstv_gromadskogo_kharchuvannja/36-1-0-108
26.05.2020 (93 урок) Тема: Мікрохвильові печі.
План
1. Призначення мікрохвильової печі "Samsung"
2. Будова мікрохвильової печі "Samsung"
3. Принцип дії мікрохвильової печі "Samsung"
4. Правила експлуатації мікрохвильової печі "Samsung"
Опрацювати с.216-218, скласти конспект згідно плана за підручником:1. https://biblioteka-cpto.ucoz.com/load/profesijna_pidgotovka/kukhar_kulinar_boroshnjanikh_virobiv_kukhar_ditjachogo_kharchuvannja/saenko_n_p_voloshenko_t_d_ustatkuvannja_pidpriemstv_gromadskogo_kharchuvannja/36-1-0-108
26.05.2020 (94-95 уроки)
Лабораторно-практична робота № 13
Лабораторно-практична робота № 13
Тема: Жаровні, грилі, шашличні і НВЧ-печі.
Виконати завдання лабораторно-практичної роботи №13 у робочому зошиті. Дати відповіді на запитання за посиланням:
Відповіді надсилати на електронну адресу mcptoit18@gmail.com
( 96 урок) Підсумково -узагальнюючий урок.
Тема: Сучасне теплове устаткування.
Дайте відповіді на тестові питання:
1. Який засіб безпеки передбачено у електричній
шашличниці?
а – електроблокування;
б – захисне огородження;
в – захисна кришка;
г – піддон.
2. За допомогою чого здійснюється нагрівання
електричній шашличниці?
а – повітряних ТЕНів;
б – масляних ТЕНів;
в – водяних ТЕНів;
г – термоізоляції.
3. Як правильно встановити електрошашличницю для
запобігання виникнення пожежі?
а – на відстані не менше 10 см від
легкозаймистих предметів;
б - на відстані не менше 20 см від
легкозаймистих предметів;
в - на відстані не менше 50 см від
легкозаймистих предметів;
г - на відстані не менше 80 см від
легкозаймистих предметів;
4. За який час нагрівається електрошашличниця?
а – 15-20 хвилин;
б – 25 хвилин;
в – 30 - 35 хвилин;
г - 45 хвилин.
5. Що може статися з розпеченою
електрошашличницею, якщо її полити холодною водою?
а – шашличниця швидко охолоне;
б – корпус може тріснути від перепаду
температур;
в – шашличниця краще відмиється від жиру;
г – нічого не станется.
6. Що являється робочим органом електричного гриля?
а – камера з термоізоляцією;
б – ванна на 20 літрів;
в – одна рифлена поверхня;
г – дві рифлені поверхні.
7. У який момент необхідно змастити робочу
поверхню гриля олією?
а – коли гриль добре нагріється;
б – коли температура гриля досягне 160°С;
в – коли поверхня ще холодна;
г – поверхню змащувати не потрібно.
8. Яку температуру необхідно встановити
у пароконвекційній шафі на початку роботи?
а – 200°С;
б – таку, яка вказана у технологічній картці;
в – на 30°С вищу, ніж у картці;
г - на 30°С нижчу, ніж у картці.
9. Який час необхідний для прогріву
пароконвектомату?
а – 10-15 хвилин;
б – 20-25 хвилин;
в – 30 хвилин;
г – 35 хвилин.
10. З
якою метою всередині пароконвекційної шафи встановлено вентилятори?
а – для охолодження повітря всередині шафи;
б – для створення режиму конвекції;
в – для запобігання пересушування країв виробів;
г – для глянцування виробів.
11. Яке призначення
термоізоляції у пароконвекційній шафі?
а – для утримання тепла всередині шафи;
б – з метою техніки безпеки;
в – для запобігання перевитрат електроенергії;
г - для утримання тепла всередині шафи та з
метою техніки безпеки.
12. Яке призначення
магнетрона у НВЧ-печі?
а – перетворює електричну енергію на
електромагнітні хвилі;
б – перетворює електромагнітні хвилі на
електричну енергію;
в – нагріває піч;
Відповіді присилайте на електронну адресу mcptoit18@gmail.com
Коментарі
Дописати коментар