Устаткування підприємств харчування для 12 групи

Підручники:
1. https://biblioteka-cpto.ucoz.com/load/profesijna_pidgotovka/kukhar_kulinar_boroshnjanikh_virobiv_kukhar_ditjachogo_kharchuvannja/saenko_n_p_voloshenko_t_d_ustatkuvannja_pidpriemstv_gromadskogo_kharchuvannja/36-1-0-108
2. https://personal.onlyoffice.com/Products/Files/doceditor.aspx?fileid=app-gdrive%7c18rVphkmmrxyeIHDJAXQSNZfgzfr2-XXB

  23.03.2020 Тема : Машини для збивання продуктів.
 План
1. Призначення машини для збивання продуктів МВ -35М
2. Принцип дії машини для збивання продуктів МВ -35М
3. Правила експлуатації машини для збивання продуктів МВ -35М
Опрацювати с.104-106 підручника 1, скласти конспект.

27.03.2020 Тема : механізми для збивання продуктів.
 План
1. Призначення збивального механізму МВП ІІ-І
2. Принцип дії збивального механізму МВП ІІ-І
3. Правила експлуатації збивального механізму МВП ІІ-І
Опрацювати с.151-152 підручника 2,  скласти конспект.

30.03.2020  Лабораторно-практична робота № 11
Тема: Машини та механізми для збивання продуктів.
Повторити будову, принцип роботи , правила експлуатації з дотриманням технічних вимог безпеки праці машини та механізми для збивання продуктів. Подивитись презентацію за посиланням: https://svitppt.com.ua/rizne/zbivalni-mashini.html
 
03.04.2020 Тема: Класифікація сучасної електронної ваговимірювальної техніки.
Опрацювати с.188 підручник 2, записати класифікацію ваговимірювальної техніки.

03.04.2020 Тема: Сучасна електронна ваговимірювальна техніка.
                                                                           План
1. Призначення ваги електронної торгової ВР-1038
2. Будова ваги електронної торгової ВР-1038
Опрацювати с.189-190 підручника 2, скласти конспект згідно плана.

                         07.04.2020 Підсумково -узагальнюючий урок.
      Тема:  Сучасна електронна ваговимірбвальна техніка.
Дайте відповіді на тестові питання:

1.   Які межі зважування мають електронні  настільні ваги?

a)   20г – 10 кг;

b)  10г – 50 кг;

c)   20г – 20 кг.

2.   Значення ваги та вартості товару друкують на чеках та стрічках у:

a)   Вагах з документальною реєстрацією;

b)  Вагах з візуальним способом відліку;

c)   Важільних вагах.

3.   На індикаторі електронних ваг висвічуються:

a)   Маса і кількість товару;

b)  Ціна, маса, вартість товару;

c)   Маса, вартість товару.

4.   Літера «С» у маркуванні ваг означає:

a)   вид лічильного пристрою;

b)  спосіб установки ваг;
c)   галузь використання.
5.   Чутливість ваг відносять до:
a)   Метрологічних вимог;
b)  Торгово-експлуатаційних вимог;
c)   Санітарно-гігієнічних вимог.
6.   За допомогою якого пристрою ваги встановлюють рівно на поверхні:
a)   гвинтових ніжок;
b)  рівня;
c)   баласту в тарувальній камері.
7.  За горизонтальне положення ваг на поверхні відповідає:
a)   масляний заспокоювач
b)  гвинтові ніжки;
c)   рівень;
8.  Яка допустима вологість при роботі з електронними вагами? 
a)   100%;
b)  80%;
c)   10%.
9. Хто проводить  повірку ваговимірювального пристрою?
a)  Власник;
b)  Кухар;
c)  Центр метрології та стандартизації.
10. Найбільша межа зважування на електронних вагах 9026 ВН-ЗД13:
a)   10 кг;
b)  2 кг;
c)   3 кг.
11. Для корекції маси упаковки при ненавантаженій вантажоприймальній площадці слід натиснути кнопку:
a)   «С»;
b)  «Тара»;
c)   «Мережа».
12. Перед завантажуванням нового товару на електронні ваги слід натиснути на кнопку:
a)   «С»;
b)  «Тара»;
c)   «Мережа».

Відповіді присилайте на електронну пошту mcptoit18@gmail.com


14.04.2020 Тема: Машини для нарізання хліба.
                                  План
1. Призначення машини для нарізання хліба МРХ-200
2. Будова машини для нарізання хліба МРХ-200
3. Принцип дії машини для нарізання хліба МРХ-200
4. Правила експлуатації  машини для нарізання хліба МРХ-200
Опрацювати с.117-120 підручника 1, записати конспект згідно плана.


21.04.2020 Тема: Машини для нарізання гастрономічних продуктів.
                                    План
1. Призначення машини для нарізання гастрономічних продуктів МРГ -300А
2. Будова машини для нарізання гастрономічних продуктів МРГ -300А
3. Принцип дії машини для нарізання гастрономічних продуктів МРГ -300А 
4. Правила експлуатації  машини для нарізання гастрономічних продуктів МРГ -300А
Опрацювати с.122-124 підручника 1, записати конспект згідно плана.




28.04.2020 Лабораторно-практична робота № 12
Тема: Машини для нарізання хліба та гастрономічних продуктів.
     Вивчення будови, принципу  роботи машин для нарізання хліба та гастрономічних продуктів, ваговимірювальної техніки. Набуття експлуатаційних навичок з дотриманням технічних вимог безпеки праці. Ознайомлення з блокувннями машин, правилами загострення ножів. Виконати завдання лабораторно-практичної роботи №12  у робочому зошиті. Дати відповіді на запитання за посиланням: 
     Відповіді надсилати на електронну адресу mcptoit18@gmail.com



05.05.2020 Тема: Жаровні для смаження млинців-напівфабрикатів.
План
1. Призначення жаровні обертової електричної ЖОЕ-720
2. Будова жаровні обертової електричної ЖОЕ-720
3. Принцип дії жаровні обертової електричної ЖОЕ-720
4. Правила експлуатації жаровні обертової електричної ЖОЕ-720 
Опрацювати с.240-242 підручника 1, записати конспект згідно плана.



12.05.2020 ( уроки 89-90)
 Тема: Шашличні печі.
                 План
1. Призначення.
2. Будова.
3. Принцип роботи.
4. Правила експлуатації.
Опрацювати і скласти конспект за посиланням:


19.05.2020 ( уроки 91-92)
Тема: Грилі.

              План
1. Призначення гриля ГЕ-15
2. Будова гриля ГЕ-15
3. Принцип дії гриля ГЕ-15
4. Правила експлуатації гриля ГЕ-15
      Опрацювати с.209-210, скласти конспект згідно плана за підручником:
1. https://biblioteka-cpto.ucoz.com/load/profesijna_pidgotovka/kukhar_kulinar_boroshnjanikh_virobiv_kukhar_ditjachogo_kharchuvannja/saenko_n_p_voloshenko_t_d_ustatkuvannja_pidpriemstv_gromadskogo_kharchuvannja/36-1-0-108


26.05.2020 (93 урок) Тема: Мікрохвильові печі.

                        План
1. Призначення мікрохвильової печі "Samsung"
2. Будова мікрохвильової печі "Samsung"
3. Принцип дії мікрохвильової печі "Samsung"
4. Правила експлуатації мікрохвильової печі "Samsung"
      Опрацювати с.216-218, скласти конспект згідно плана за підручником:
1. https://biblioteka-cpto.ucoz.com/load/profesijna_pidgotovka/kukhar_kulinar_boroshnjanikh_virobiv_kukhar_ditjachogo_kharchuvannja/saenko_n_p_voloshenko_t_d_ustatkuvannja_pidpriemstv_gromadskogo_kharchuvannja/36-1-0-108



26.05.2020 (94-95 уроки)
 Лабораторно-практична робота № 13
Тема: Жаровні, грилі, шашличні і НВЧ-печі.
     Вивчення будови, принципу  роботи жаровень, грилів, шашличних і НВЧ-печей. Набуття експлуатаційних навичок з дотриманням технічних вимог безпеки праці. Ознайомлення з приладами автоматики реголювання та безпеки, технічною документацією
     Виконати завдання лабораторно-практичної роботи №13  у робочому зошиті. Дати відповіді на запитання за посиланням: 
     Відповіді надсилати на електронну адресу mcptoit18@gmail.com




                  ( 96 урок)  Підсумково -узагальнюючий урок.
                  Тема:  Сучасне теплове устаткування.
                  Дайте відповіді на тестові питання:
1.     Який засіб безпеки передбачено у електричній шашличниці?
а – електроблокування;
б – захисне огородження;
в – захисна кришка;
г – піддон.

2.     За допомогою чого здійснюється нагрівання електричній шашличниці?
а – повітряних ТЕНів;
б – масляних ТЕНів;
в – водяних ТЕНів;
г – термоізоляції.

3.     Як правильно встановити електрошашличницю для запобігання виникнення пожежі?
а – на відстані не менше 10 см від легкозаймистих предметів;
б -  на відстані не менше 20 см від легкозаймистих предметів;
в - на відстані не менше 50 см від легкозаймистих предметів;
г - на відстані не менше 80 см від легкозаймистих предметів;

4.     За який час нагрівається електрошашличниця?
а – 15-20 хвилин;
б – 25 хвилин;
в – 30 - 35 хвилин;
г - 45 хвилин.

5.     Що може статися з  розпеченою електрошашличницею, якщо її полити холодною водою?
а – шашличниця швидко охолоне;
б – корпус може тріснути від перепаду температур;
в – шашличниця краще відмиється від жиру;
г – нічого не станется.
6.     Що являється робочим органом електричного гриля?
а – камера з термоізоляцією;
б – ванна на 20 літрів;
в – одна рифлена поверхня;
г – дві рифлені поверхні.

7.     У який момент необхідно змастити  робочу поверхню гриля олією?
а – коли  гриль добре нагріється;
б – коли температура гриля досягне 160°С;
в – коли поверхня ще холодна;
г – поверхню змащувати не потрібно.

8.     Яку температуру необхідно встановити  у  пароконвекційній  шафі на початку роботи?
а – 200°С;
б – таку, яка вказана у технологічній картці;
в – на 30°С вищу, ніж у картці;
г - на 30°С нижчу, ніж у картці.

9.     Який час необхідний для прогріву пароконвектомату?
а – 10-15 хвилин;
б – 20-25 хвилин;
в – 30 хвилин;
г – 35 хвилин.

10.    З якою метою всередині пароконвекційної шафи встановлено вентилятори?
а – для охолодження повітря всередині шафи;
б – для створення режиму конвекції;
в – для запобігання пересушування країв виробів;
г – для глянцування виробів.

11.    Яке призначення термоізоляції у пароконвекційній шафі?
а – для утримання тепла всередині шафи;
б – з метою техніки безпеки;
в – для запобігання перевитрат електроенергії;
г - для утримання тепла всередині шафи та з метою техніки безпеки.

12.  Яке призначення магнетрона у НВЧ-печі?
а – перетворює електричну енергію на електромагнітні хвилі;
б – перетворює електромагнітні хвилі на електричну енергію;
в – нагріває піч;

 Відповіді присилайте на електронну адресу mcptoit18@gmail.com












Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Санітарія та гігієна для групи 12

Устаткування підприємст харчування для 36 групи

Гігієна та санітарія для 36 групи